Σερβίρισμα

Οδηγίες Χρήσης για Μαχαιροπίρουνα Ανοξέιδωτα, Επίχρυσα, Επάργυρα

machairopirouna
Παρακαλούμε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης για να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση τα μαχαιροπίρουνα σας.

α) Για πλύσιμο στο χέρι συνιστάται να στεγνώνετε αμέσως τα μαχαιροπίρουνα μετά το τέλος της διαδικασίας και ιδιαίτερα τα μαχαίρια ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η χρήση σκληρού σύρματος πλυσίματος .

β) Για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή της συσκευής και χρησιμοποιείτε τα ειδικά προϊόντα πλυσίματος (απορρυπαντικό, ειδικό αλάτι, γυαλιστικό). Συνιστάται τα μαχαίρια να τοποθετούνται σε διαφορετική θήκη από τα κουταλοπίρουνα. Μετά το τέλος του προγράμματος   αδειάζετε και στεγνώνετε αμέσως τα μαχαιροπίρουνα, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό. Αποφύγετε την συχνή πλύση στο πλυντήριο πιάτων των επίχρυσων, ματ και επάργυρων  μαχαιροπίρουνων. Τα επάργυρα μαχαιροπίρουνα συνιστάται να πλένονται ξεχωριστά από τα ανοξείδωτα, ματ ή επίχρυσα.

γ) Τα μαχαιροπίρουνα με πλαστική λαβή πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων μέχρι τους 50ο C.

δ) Αποφύγετε την επαφή των μαχαιροπίρουνων με διαβρωτικές χημικές ουσίες  (π.χ. χλωρίνη, αδιάλυτο ξύδι και άλλα διαβρωτικά).

ε) Τα επάργυρα μαχαιροπίρουνα πρέπει να αποθηκεύονται μέσα στις ειδικές συσκευασίες τους (αφού στεγνωθούν) για να αποφεύγεται το κιτρίνισμα τους. Σε περίπτωση κιτρινίσματος ξαναγυαλίζονται εύκολα με ειδικά καθαριστικά.<