Ζαχαροπλαστική, Βρώσιμα

H Ζαχαρόπαστα και η χρήση της

zacharopasta eidi zacharoplastikis
Η ζαχαρόπαστα είναι μια πολύ γλυκιά βρώσιμη ζύμη ζάχαρης, που συνήθως γίνεται από ζάχαρη και γλυκόζη. Μερικές φορές αναφέρεται ως κόμμι ζάχαρης ή πάστας, αλλά δεν πρέπει να μπερδευτεί με το φοντάν (είδος γλάσου, αγγ. fondant). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τούρτες, να σχηματίσει χαρακτηριστικά, να δημιουργήσει διακοσμητικά για κέικ, και για πολλές άλλες χρήσεις. Η ζαχαρόπαστα πωλείται σε λευκό και σε άλλα χρώματα. Η λευκή έκδοση μπορεί εύκολα να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Σχεδόν κάθε χρώμα μπορεί να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Η ζαχαρόπαστα θα σκληρύνει εντελώς, έτσι είναι ιδανική για τη δημιουργία των μεγαλύτερων διακοσμητικών για τούρτες που στέκονται επάνω στα κέικ, ή για τα μεγαλύτερα λουλούδια. Αντίθετα, το φοντάν θα παραμείνει πιο ήπιο πάνω στο κέικ, και είναι ιδανικό για μικρότερα σχέδια.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των εμπορικών ποικιλιών είναι ότι συνήθως μπορούν να αποθηκευτούν για μακρύτερες χρονικές περιόδους. Ανάλογα με το πόσο φρέσκο είναι το προϊόν, μπορεί να αποθηκευτεί μέχρι και για ένα χρόνο. Τα μειονεκτήματα της σπιτικής εκδοχής είναι ότι δεν αποθηκεύεται για τόσο χρονικό διάστημα όσο η εμπορική έκδοση, και είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια καθαρή λευκή πάστα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζύμη θα είναι χρωματισμένη έτσι και αλλιώς, οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Επίσης η εμπορική έκδοση είναι συνήθως πιο εύκολη να εργαστείς, αν και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την σπιτική εκδοχή είναι αρκετά επαρκή. Ωστόσο, η σπιτική ζαχαρόπαστα είναι πολύ πιο φθηνή επιλογή, και για μια μεγάλη παραγωγή κέικ είναι πολύ πιο οικονομική.

 

Πως διατηρείται μετά το άνοιγμα.

Οι ανοιγμένες συσκευασίες ζαχαρόπαστας πρέπει επίσης να αποθηκευτούν σωστά, έτσι ώστε να παραμένουν σε τέλεια και λειτουργική κατάσταση για την επόμενη φορά που τις  χρειάζεστε. Τυλίξτε την περίσσεια ζαχαρόπαστα σε μία μεμβράνη και τοποθετήστε τη μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο, για να αποφύγετε το στέγνωμα και στη συνέχεια αποθηκεύστε το σε δροσερό και ξηρό μέρος. Δεν πρέπει να ψύξετε ή να παγώσετε τη ζαχαρόπαστα.

 

Πως χρησιμοποιούμε τη ζαχαρόπαστα!!

Βήμα 1: Προετοιμάστε τη τούρτα ή το κέικ με όσο το δυνατόν ελαφρά επικάλυψη.

Βήμα 2: Ζυμώστε τη πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει πάνω από λίγη ζάχαρη άχνη ή λαδόκολλα ώστε να μην υπάρχει φόβος να κολλήσει

Βήμα 3: Ανοίξτε τη στο πάχος που επιθυμείτε με πλάστη έχοντας άχνη ζάχαρη ή λαδόκολλα από κάτω.